donderdag 16 mei 2013

Gehaakt kleed... Af!

Het wordt weer eens tijd dat ik iets laat zien dat ik ook daadwerkelijk gemaakt heb! Ik liet al zien dat ik was begonnen met het haken van een kleedje in een eerder blogbericht. Ergens tussendoor heb ik nog wat tijd gevonden om een stukje verder te haken. Doordat ik met textielgaren en een lekkere dikke haaknaald werkte ging het lekker vlot! Ik moest alleen niet te lang achter elkaar door werken, want het kost iets meer kracht dan met dun garen en om nou blaren te krijgen van het haken is ook zo overdreven.

Nou goed, het ging dus vlot en dit is mijn eindresultaat!


Hij is niet zo groot (70 cm doorsnee). Ik had hem eerst iets groter gemaakt, maar dat vond ik toch niet zo mooi, dus toen heb ik weer een stuk uitgehaald. Zoals hij nu is past hij precies onder mijn hoogslaper bij mijn bankje! Als ik hem (ooit) toch nog groter wil hebben, dan kan dat natuurlijk altijd nog! :-)

Mocht ik ooit nog een kleed haken, dan kies ik denk ik voor iets dat hier op lijkt.


Voor het patroon moet je hier zijn!

Wat ook altijd nog kan is een patroontje dat eigenlijk voor heel dun garen bestemd is, een doily. Hier hebben ze vaak meer ingewikkelde patronen voor en dat is misschien ook wel gaaf, ik weet alleen niet zo goed hoe dat er uit komt te zien met textielgaren, maar dat is natuurlijk het proberen waard. Misschien zoiets als dit? En dan alleen het midden, anders wordt het een mega kleed.


Het patroontje voor deze doily is hier te vinden!

Liefs, Janne

3 opmerkingen:

 1. Je kleed is goed gelukt, heel leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk.. ik ben tshirts aan het sparen.. dus wie weet binnenkort bij mij ook een kleedje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je snel gedaan!!! Heel leuk resultaat!!

  Groetjes Henrike

  (www.eendraadjelos.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen