donderdag 2 mei 2013

Een roosje voor het slapen gaan

Gisteren heb ik voor het slapen gaan nog even snel een roosje gehaakt!

Ik had nog een flinke bol wol liggen, met heel fijn garen. Ideaal om kleine, fijne, roosjes of andere dingetjes van te maken.


Ik kwam er alleen wel achter dat de wol gemaakt is om met dubbele draad te haken, dus dat was wat minder handig, maar de tweede draad heb ik netjes opgerold, waardoor ik toch vrij makkelijk met een enkele draad kon haken!

Ik gebruikte een patroon dat vond via Ravelry. Je kunt het hier vinden. Ik haakte met een haaknaald van 1,25 mm en dit kwam er uit.


Hij werd iets groter dan ik verwachtte, ongeveer 5 cm doorsnee, maar dat komt natuurlijk door het patroon dat ik heb uitgekozen. Binnenkort nog even wat kleinere roosjes haken, die zijn ook wat sneller klaar!

Liefs, Janne

6 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik heb dat vorig jaar ook gedaan en er kwam inderdaad een erg grote roos uit, maar erg mooi als pronkstuk op een sjaal of col.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk zijn ze he ,ik heb er zelf ook al een van dat patroon gemaakt ,vond jij het in model brengen ook zo rot ,moet je echt handig heid in krijgen vind ik gr mery

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, best wel inderdaad. Ook denk ik dat ik de laatste toer met slip stitches eigenlijk wel achterwege had kunnen laten, maar ja hij is wel prima zo :)

   Verwijderen