dinsdag 21 mei 2013

Een geslaagde open dag, alle varkens verkocht

Gisteren was het open dag op de biologische varkensboerderij bij mijn vriend in Hedel. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds, maar we hebben het de hele dag droog gehouden. Het was niet warm, maar ik was al lang gelukkig dat het niet regende, ook al hadden we een grote tent staan.


Het is ontzettend druk geweest, maar niemand klaagde daarover en iedereen was positief! Mensen konden een rondleiding door de stallen krijgen, waarbij ook de biggetjes geaaid mochten worden. Niet alle kindjes durfden dat, zeker niet als een biggetje begon te gillen, maar voor veel kinderen was dit toch wel een hoogtepunt. Verder was er koffie, thee, limonade en appelsap met een lekkere koek of een lekker stukje worst te verkrijgen. Er was een prijsvraag en voor Alpe d'HuZes werden door Team Maasdriel broodjes hamburger en worst verkocht. Zij hadden om 12:30 uur al hun broodjes al verkocht, dus ook dat was zeker een succes. Een leuke, gezellige, drukke en vermoeiende dag was het! Het was de derde keer dat ik meehielp en het was wederom super leuk om te doen.


Ik heb al eens laten zien dat ik varkentjes aan het haken was. Ik had niet heel veel tijd, dus de veestapel was niet super groot, maar toch groot genoeg om er een aardig centje mee te verdienen. Ook deze opbrengst is naar Team Maasdriel gegaan, net als het geld van de prijsvraag en de verkochtte worsten van de eigen varkens en natuurlijk van de verkoop van de broodjes worst en hamburger! Het KWF kan weer tevreden zijn.

Liefs, Janne

7 opmerkingen:

 1. Super! Wat ziet jouw verzameling er ook leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah, wat een schatjes! Leuk om ze zo allemaal samen te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, dat moet een heel werk zijn geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toppie jou gehaakte 'biggenstal'en goed werk hoor,ik heb ook 2 collega's die hieraan mee doen en een ervan heeft met zijn team al meer dan 50.000,- opgehaald!Het bedrag kan niet hoog genoeg zijn voor deze akelige ziekte waar we veel te veel geliefden en naasten aan af moeten staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat enig die varkens zo samen ,ook goed idee die combinatie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zeg al die varkentjes, ik heb niet geweten dat er een open dag was anders had ik wel even komen kijken, woon namelijk in Rossum dus dat is lekker dichtbij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer Wilma, volgend jaar is er waarschijnlijk weer een open dag!
   Groetjes, Janne

   Verwijderen