vrijdag 26 juli 2013

Vriendschapsbandjes knopen

Een hobby waarvan ik soms vergeet dat ik hem heb is armbandjes knopen. Eigenlijk noemen ze het vriendschapsbandjes en ik heb het idee dat dit vooral in Duitsland populair is. Ik kom in ieder geval voornamelijke leuke Duitse sites hierover tegen.

Vooral in de zomer steekt het vrienschapsbandjes knopen me vaak aan. Je kunt er echt zo veel leuke, mooie dingen mee maken! Als je ze niet te breed maakt heb je ook zo een armbandje af. Deze drie maakte ik in een avond.Ik had geen zin in ingewikkelde patronen of dingen, dus ik heb lekker simpel gewoon pijltjes geknoopt. Alleen het roze/paarse bandje is ietje bijzonderder. Daarvoor gebruikte in een eigen ontwerp, dat ik maakte met behulp van deze site. Echt heel handig, zo kun je helemaal zelf je armbandjes ontwerpen! Je kunt zoveel kleuren en touwtjes toevoegen als je wilt!


Dit is dus mijn ontwerp. Alsnog vrij simpel, maar wel leuk (al zeg ik het zelf)!

Voor de sluiting bedacht ik iets heel handigs! Ik zag het bij armbandjes die mijn zusje in Spanje had gekocht en ik dacht, dat kan ik ook!


Tada, het lukte nog ook! Nu kunnen de armbandjes makkelijk af en om gedaan worden, super handig. Ik maakte aan beide uiteinden van het armbandje een dun draadje dat ik draaide en in elkaar liet rollen. Vervolgens knoopte ik een paar macrame knopen eromheen om het bij elkaar te houden. De touwtjes kunnen vrij door deze knopen heen bewegen als je er aan trekt, maar blijven wel gewoon zitten als je er niet aan trekt. Vage omschrijving, maar hopelijk toch duidelijk. ;-)

Deze armbandjes kwam ik gisteren toevallig tegen.


Deze heb ik een aantal zomer geleden gemaakt. Ze zijn gemaakt met gesplitst borduurgaren. Je hebt er wel veel geduld voor nodig, want deze armbandjes heb je niet zomaar in een avondje af.

Op deze site vind je trouwens heel veel patroontjes voor het knopen van armbandjes (bij het kopje Muster) en hier vind je ook hele mooie geknoopte dingen, maar dan geen armbandjes.

Dit patroon met 28 draden lijkt me leuk om nog eens te maken, duurt alleen wel lang...


Liefs, Janne

10 opmerkingen:

 1. Super mooi!! En inderdaad echt zo'n zomers iets! Krijg helemaal zin om het zelf ook weer eens te proberen ;)

  Liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is toevallig! Ik heb vanmorgen mn katoen van boven gehaald en zit nu ook te knopen ;). Leuk, leuk!

  Liefs Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Die heb ik vroeger ook nog wel eens gemaakt :) geen idee meer hoe het moet haha ;)

  Groetjes Henrike

  BeantwoordenVerwijderen
 4. erg leuk maar zou niet weten aan welke kant ik moest beginnen?????????

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, ik heb dit toevallig ook net ontdekt, en het is leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zeg , zou niets voor mij zijn ....

  Groetjes
  Diane

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik doe het doe het ook super graag ik vind super veel inspiratie voor armbandjes op je blog ik hoop dat je er nog veel maakt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik leuk om te horen! Als ik tijd heb doe ik het graag, maar er zijn ook nog zoveel andere hobby's dat het er niet altijd van komt ;-). Succes met knopen!

   Verwijderen
 8. kan er een een filmpje gemaakt worden hoe je die sluiting maakt ik snap het niet

  BeantwoordenVerwijderen