maandag 3 maart 2014

Liebster Award

(Ik geloof dat de opmaak niet helemaal wil, hopelijk kun je daar overheen lezen.)

Jippie! Ook ik val eens in de prijzen zogezegd. Het leuke is dat ik in één week twee keer dezelfde 'prijs' krijg, van twee verschillende collega-blogsters. Echt heel leuk, het voelt als een hele eer!

Door Henrike van 'Een draadje los', maar ook via de blog 'CV hatseflats' ben ik genomineerd voor de Liebster Award. Dankjewel dat jullie me genomineerd hebben, super leuk.De regels van de Liebster Blog Award zijn:

- De liebster award is bedoeld voor bloggers met minder dan 200 blog(lovin) volgers.
- Je moet "11 facts about me" delen.
- Je moet degene die jou genomineerd heeft linken in je blogpost.
- Je moet de 11 vragen beantwoorden van degene die jou genomineerd heeft.
- Kies 10 nieuwe bloggers die jij wilt nomineren en link ze in je blogpost.
- Stel 11 nieuwe vragen op voor de bloggers die jij genomineerd hebt.
- Laat een comment achter op de blogs die jij wilt nomineren

Dusss... Daar gaan we!

11 facts about me
1. Ik ben 1,80 meter lang
2. Ik woon op kamers in de leukste studentenstad van Nederland ;-)
3. Ik vind het ook heel fijn om in het weekend bij mijn ouders te zijn
4. Soms vind ik het heerlijk om de hele dag in bed of op de bank te blijven hangen met mijn haakprojecten en ondertussen dan series te kijken
5. Ik heb twee hele lieve zusjes waar ik graag cadeautjes voor haak
6. Ook voor mijn pappa en mamma haak ik graag leuke dingen!
7. Ik houd niet alleen van haken, ook van knopen, borduren, naaien, etc.
8. Ik houd heel erg van lekker en gezond eten
9. Ik houd er ook heel erg van om uitgebreid te koken voor familie en vrienden
10. Ik heb een hele lieve vriend, maar die hoeft geen haaksels van mij te hebben
11. Ik houd van carnaval en dat was afgelopen weekend, jippie! (helaas was het voor mij vroegtijdig afgelopen)

Nou, ik heb ook twee lijstjes met vragen die ik moet beantwoorden nu. Sommige vragen zijn een beetje dubbel nu, maar ach... ;-)

Lijstje 1
1. Wat doe je in het dagelijks leven, behalve bloggen?
Ik ben student Food Technology (ofwel Levensmiddelentechnologie) in Wageningen en in het weekend werk ik in de horeca bij een golfclub
2. Welke plek zou je graag eens willen bezoeken?
Ik ben niet zo'n reiziger eigenlijk, maar ik zou wel graag nog eens naar Londen en Istanbul willen, want daar ben ik nog nooit geweest.
3. Wie of wat is je grootste inspiratie?
Internet is mijn grootste inspiratie. Klinkt nogal breed, is het natuurlijk ook, maar ik heb periodes dat ik echt overal op zoek ben naar allerlei leuke patroontjes (daarom heb ik er nu ook al meer dan ik ooit ga kunnen maken). Een aantal favorieten: Ravelry, Freubelweb, allcrochetpatterns.net.
4. Waarom ben je een weblog gestart?
Ik ben met mijn weblog gestart toen ik mijn thesis moest gaan schrijven. Klinkt alsof dat niet zo handig was en dat was het ook niet. Ik zocht op deze manier afleiding van mijn thesis, waardoor het iets langer duurde voor mijn thesis af was. Oepsie ;-). Maar ik loop nog steeds op schema met mijn studie hoor, dus niks aan de hand!
5. Wat is je grootste trots in je leven?
Ik ben eigenlijk nooit zo heel trots. Maaar als ik dan toch iets moet kiezen... Ehhhmmm... Ik ben wel heel trots op de deken die ik in één van mijn allereerste blogs liet zien. Ik heb er lang over gedaan (meer dan een jaar) maar het eindresultaat mag er zijn! Bovendien haakte ik nog helemaal niet zo lang toen ik deze deken maakte. :-) Dit is de deken nog een keer:
6. Waarvan geniet jij het meest?
Ik kan er heel erg van genieten als ik niks hoef. Ik vind het dan ook heerlijk om de hele dag in bed of op de bank te blijven hangen met mijn haakprojecten en ondertussen dan series te kijken, zoals ik ook al in mijn facts vertelde. Heel veel kopjes thee gaan er dan doorheen, heerlijk!
7. Is er iets wat je al heel lang wilt doen, maar waarvan nog nooit iets is gekomen?!
Jaa, er staat een vest op de planning om te haken. Ik heb het patroon en de wol al gekocht, echt al een poos geleden, maar ik ben er nog steeds niet mee begonnen...
8. Waarvoor kunnen ze jou 's nachts wakker maken?
Volgens mij kun je me beter laten slapen 's nachts, maar als er nou brand is, dan mag je me wel wakker maken hoor!
9. Op welk zelfgemaakt item ben je het meest trots?
Ojee, deze vraag heb ik eigenlijk al beantwoord. Naast mijn deken ben ik ook wel trots op dit setje dat ik voor mijn achternichtje haakte en waar ik eigenlijk niet echt een bestaand patroon voor heb gebruikt, maar mijn eigen patroon!

10. Wat vind jij echt onwijs irritant?
Ik vind het heel irritant als mensen in de bus of trein oortjes in hebben met muziek op, maar dat jij gewoon mee kunt luisteren. Dat is nu even het eerste dat in me opkomt...  
11. Wat zijn jouw plannen voor morgen?
Ik heb de hele dag groepswerk van mijn studie. Tussendoor ga ik sporten en 's avonds ga ik naar mijn ouders om daar lekker te eten en mijn zusje eindelijk weer te zien na vier maanden!

Lijstje 2
1. Wat doe je voor werk?
Ik werk bij een golfclub in de horeca, maar in het dagelijks leven met ik toch vooral student. 
2. Wat doe je graag in je vrije tijd?
Haken en ander handwerken, lekker eten met vriendinnetjes, af en toe lekker shoppen en af en toe vooral ook lekker niks! 
3. Waar ben je dol op?
Ik ben dol op mijn familie, mijn vriend en mijn vriendinnetjes! Ik kan echt niet zonder ze. 
4. Wat eet je het liefst?
Ik lust alles, dus het maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Ik houd er van om nieuwe dingen te proberen. Vroeger zei ik altijd dat mijn lievelingseten andijviestampot met kaas, spekjes en rookworst was. 
5. Heb je huisdieren?
Jaa! Ik heb een knuffelbeer en hij heet Karel. ;-) Ook heb ik heel veel varkentjes natuurlijk!
6. Wat is het leukste wat je ooit zelf hebt gemaakt?
De deken en het setje van muts en sjaal die je terug vindt in het vorige lijstje. 
7. Waar ben je trots op?
Zoals ik al zei, ik ben eigenlijk nooit zo trots. Ik verzin nog iets... Ik ben altijd heel trots als ik heb hardgelopen! ;-) 
8. Wat is je lievelingskleur?
Varkentjesroze 
9. Waar heb je een hekel aan?
Ik heb een gruwelijk hekel aan opruimen en ik ben er ook niet zo goed in helaas. 
10. Wat is momenteel jouw leukste haak/brei of ander boek/tijdschrift?
Ik heb voor mijn verjaardag een boekje van mollie makes gehad, daar ben ik nog steeds heel blij mee! 
11. Wat vind je leuk aan bloggen?
Dat je je ideeën kunt delen en ook die van anderen kunt zien. Bovendien kun je er dan later zelf nog eens naar kijken en dat vind ik ook wel heel leuk!

Oké, nou hoor ik deze Award natuurlijk door te geven en dat zou ik ook echt heel graag willen doen aan zoveel mogelijk lieve, leuke bloggers, alleen heb ik de laatste heel weinig blogs gelezen, dus ik vind dit heel erg lastig. Ook hebben veel mensen de Award inmiddels al gekregen. Ik geef hem dus eventjes niet door, ik hoop dat dat niet erg is!

Nogmaals bedankt voor de nominaties! Ik heb het nog steeds druk, als er weer iets af is dan horen jullie het wel. ;-)

Liefs, Janne

9 opmerkingen:

 1. Je deken is mooi ja...twee keer een liebster blog award....ik hoop dat je ze kwijt kan(niet aan mij,helaas,ha,ha)Heb er in het begin van mijn blogperiode ook eens ooit een gekregen en kon het 'doorgeven'aan de straatstenen niet kwijt...ik was de laatste in de liebester blog award van die periode denk ik zo,ha,ha


  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ej, Leuk dat je 'm aangenomen hebt. En prima dat je 'm niet doorgeeft. Volgens mij loopt deze award wel een beetje op z'n eind. Maar 'k had 'm nu twee keer gehad dus wilde 'm toch maar 'n keer aannemen:) Een ander vraagje: weet jij hoe je drops haakpatronen leest? Jij lijkt me nogal veel verstand van haken te hebben en ik hatseflats maar, maar ik wilde een vest gaan haken en ik begrijp het niet helemaal.
  Het gaat dan om het telpatroon. Je haakt heen en weer, maar het patroon moet je telkens van links naar rechts lezen (omdat er onderaan A4, A5, A6 staat). Ik maak ergens een denkfout, maar ik heb er al heel wat nachtjes over geslapen en ik weet niet welke. Weet jij het?
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee, als je nou even de link van het vest mailt of plaatst, dan wil ik er wel eventjes naar kijken voor je! Over het algemeen heb ik niet zo´n moeite met de drops patronen :-) Liefs, Janne

   Verwijderen
  2. Wat aardig! Ik heb nog nooit telpatronen gelezen, dus het ligt daar wss aan en niet aan drops. heb alle info die ik kon vinden gelezen, maar dat was niet veel dus:) Hier de link.
   http://www.garnstudio.com/lang/nl/visoppskrift.php?d_nr=154&d_id=1&lang=nl

   Verwijderen
  3. Eh, sorry misschien dat ik t toch snap nu. Ik ga nog even verder puzzelen..

   Verwijderen
  4. En ik zie dat er vorige week een fout uit het patroon is gehaald, dus nu begrijp ik het:):)

   Verwijderen
  5. Oh haha, ik wilde net even voor je gaan kijken. Super leuk vestje ook trouwens :). Maar ik neem aan dat mijn hulp dan niet meer nodig is. Succes met haken!

   Verwijderen
  6. Hey,
   Nee, het lukt helemaal nu! Door die ene fout begreep ik niet hoe je zo'n patroon hoorde te lezen. (ik dacht heen en weer, maar zij zeiden telkens van links naar rechts) maar mijn idee klopte dus gewoon:) Bedankt voor je aanbod! Ik laat 'm wel zien ALS hij klaar is :)

   Verwijderen
 3. Leuk hoor, om zo even een kijkje te krijgen in wat meer weetjes over jou. :) Je deken is echt prachtig zeg, daar mag je met recht trots op zijn!
  Ik ben benieuwd wat voor vest je wilt gaan maken. Ik had zo'n 3 jaar geleden ook dat plan, ben na het rugpand wat me niet zinde gestopt en heb het al die tijd laten liggen. Vorige week dahct ik: ik ga nu toch maar eens opnieuw beginnen! Zint het me weer niet en blijk ik ook te weinig bolletjes te hebben ingeslagen destijds (en is nu niet meer te krijgen). Ik hoop niet dat het met jouw vest net zo afloopt als bij mij, haha! Maar eerst eens beginnen he... Succes! :)

  BeantwoordenVerwijderen