donderdag 31 oktober 2013

Ik leef nog! ;-) En ik heb veel gemaakt...

Oepsie, het is nu al wel heel lang geleden dat ik iets heb geplaatst hier. Al bijna twee weken! De tijd gaat zo snel voorbij, dat het er niet van komt ofzo, wel jammer eigenlijk.

Dat ik niet blog betekent niet dat ik stil zit, zeker niet! Ik zal even wat dingetjes laten zien die ik de laatste tijd heb gemaakt. De foto's zijn niet allemaal even goed, maar je kunt wel zien wat alles voorstelt geloof ik. ;-)

Deze sjaal maakte ik voor iemand


Het patroon is heel simpel. Een even aantal losse opzetten en dan een vaste in de eerste steek, een stokje in de volgende steek, een vaste in de volgende steek, een stokje in de volgende steek, etc. Je eindigt dan dus weer met een stokje. De volgende toer doe je precies hetzelfde, dus dan krijg je een vaste in elk stokje en een stokje in elke vaste. Simpel om te doen, maar het geeft net even een leuker patroon in de sjaal dan alleen stokjes of alleen vasten. :-) Toen de sjaal lang genoeg was heb ik er nog vasten omheen gehaakt, om hem mooi af te werken. En voila, een lekkere warme wintersjaal, die ook nog mooi is, is geboren! ;-)

Dit varken maakte ik op bestelling, het is een soort kraamcadeautje.


Het patroon is gebaseerd op dit patroon van Stip en Haak, waar ik al eerder over heb geblogd. Ik heb het patroon alleen soort van verdubbeld en met een dikkere naald gehaakt, waardoor het een heel groot varken is geworden. De oogjes en de haartje heb ik zelf bedacht. Ik ben er best trots op dat ie zo goed gelukt is... ;-)

Deze muts maakte ik voor een vriendinnetje. Hij past bij de sjaal voor haar die bijna af is (jaa, de franjes moeten er nog steeds aan...).


Het patroon vind je op deze blog van Moogly. Ik heb de rand wel wat breder gemaakt en ook wat geminderd, want anders klopte het mutsje bij mij niet. Kijk ook even hier op de blog van Moogly, dit is echt een goede manier om een stokje te maken aan het begin van een toer (met een filmpje, dus goed te begrijpen!).

Deze muts maakte ik voor mijn zusje.

Ik heb hem HELEMAAL uit mijn hoofd gemaakt! Dus ehm ja, ik ben ook hier stiekem heel trots op. Ik heb wel plaatjes van Moogly-mutsen bekeken, maar het patroon komt uit mijn eigen hoofdje.

Ook maakte ik nog een lekkere sjaal met bijpassende muts en een fietsbel voor mijn zusje, maar slim als ik ben (not), heb ik die niet op de foto gezet.

Nou er staat nog meer op de planning, maar ik heb hele drukke vakken deze periode, dus jullie zullen voorlopig nog even wat minder van me horen. Hopelijk toch tot snel!

Liefs, Janne

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke mutsen en sjaals heb je gemaakt.
  Echt knap die zelf verzonnen voor je zusje,
  Is ze vast heel blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent goed bezig geweest. De mutsen zijn echte kunstwerkjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gave mutsen! Knap van je dat je een patroon zelf kunt bedenken! Ik hoop dat ik ook nog eens zover kom....

  Groeten thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap hoor da tje dat uit je hoofd doet. Mooi geworden..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent gewoon te druk geweest met haken om te bloggen! Mooie dingen allemaal, dat mondje en die strik op de muts doen het hem. Gaaf dat je het uit jezelf kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Logisch dat je niet aan bloggen toekwam. je hebt zoveel mooie dingen gemaakt. De Moogly-muts is door jouw veranderingen echt mooier.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo jij hebt niet stil gezeten en ontzettend leuke dingen gemaakt zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke dingen weer! Mooie sjaal en leuke mutsen, echt crea. Dat linkje naar de site met muts voor je vriendin ga ik zeker even bestuderen, vind hem erg leuk!
  Succes met je studie verder, en de groetjes weer.

  BeantwoordenVerwijderen